Despre mișcarea Zero Waste

Despre mișcarea Zero Waste

Așa cum dictează valorile noastre, venim aici cu #EducațieEcologică:

În urmă cu 20 ani, #ZeroWaste fost gândit de către experții fondatori ai Zero Waste International ca fiind un set de soluții și măsuri tehnice la problema deșeurilor, care odată implementate pot elimina nevoia gropilor de gunoi și a incineratoarelor de deșeuri.

Astăzi, peste 40% din plasticul produs este de unică folosință. Doar 10% din totalul produs poate fi reciclat. Restul ajunge în oceane, râuri, sol, aer… Producția de bunuri și materiale care nu pot fi reparate, refolosite, reciclate sau compostate a transformat peste 10% din planetă în gropi de gunoi. Referitor la produsul nostru, paiul: Milo Cress estimează în cadrul campaniei Be Straw Free că doar în SUA se folosesc ZILNIC aprox. 500 milioane de paie de băut de plastic.

Cum abordăm problema? ✋

Soluția este o schimbare urgentă de paradigmă, care să asigure tranziția de la economia liniară (exploatare, producție, consum, distrugere a resurselor) la una circulară (reintroducerea resurselor în sistem, fără a le distruge prin îngropare sau incinerare). În această ultimă paradigmă, deșeurile devin resurse. Zero Waste este un obiectiv pragmatic şi vizionar, ce îndeamnă oamenii să imite ciclurile naturii, prin care materialele scoase din uz sunt resurse ce pot fi reutilizate. Zero Waste înseamnă proiectarea şi administrarea de produse şi procese pentru a reduce volumul, toxicitatea deșeurilor şi a materialelor, şi pentru a le recupera, fără ardere sau îngropare.

Noi, la PaiDinStuf 🧉 susținem mișcarea zero waste și planeta prin producția de paie de băut ecologice făcute din stuf uscat din Delta Dunării. Procesul are impact neutru asupra mediului, iar produsul este biodegradabil, compostabil, 100% organic. În plus, vine în diferite dimensiuni și grosimi, inclusiv reutilizabile — pot fi chiar spălate în mașina de spălat vase!

Urmărește-ne pentru mai multe informații despre probleme ecologice și cum putem construi un viitor mai verde, mai curat! ♻️

Înapoi la blog